abonneren

Knutselen met printplaatjes

Zelf aan de slag met elektronica en computers blijft ontzettend leuk en wordt met Printoo eenvoudiger dan ooit. Met lichte, modulaire en buigbare printplaatjes maak je in een mum van tijd zelf kleine apparaatjes en die zijn weer heel geschikt voor het in elkaar zetten van prototypes.

Bij de makers van Printoo kun je zelf verschillende stukjes software bestellen, waarmee je verschillende functies reguleert. Het systeem is compatible met Arduino en als je een beetje technisch bent onderlegd dan kun je ook zelf toepassingen programmeren.

Verschillende pakketten

Hoe het precies werkt? Bij Printoo kun je verschillende pakketten bestellen. Een vrij beperkte basisversie kost 33 euro, maar het wordt pas echt leuk met een uitgebreid pakket. Daar leg je zo’n 400 euro voor neer. In dit pakket vindt je controllers, sensoren en zelfs flexibele zonnecellen.

Ballonzeppelin

Vind je knutselen leuk en ben je benieuwd wat je precies met deze printplaatjes allemaal kan doen? Nou, een ballonzeppelin bouwen bijvoorbeeld, die je met je telefoon kunt besturen. Hoe leuk is dat? 

Knutselen

Wil je zelf aan de slag, steun het project dan op Kickstarter. Het doel van $20.000 is al ruim gehaald, dus als je snel bent heb je met een beetje mazzel je knutselpakket binnen een paar maanden in huis. 

Bron: Kickstarter

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: