Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Knijpt UPC internet nu wel of niet?

Gistermiddag meldde de Consumentenbond te eisen dat UPC aan klanten duidelijk maakt dat zij internetverkeer afknijpt en wat daarvan de gevolgen kunnen zijn voor de beloofde snelheden. UPC is verbaasd en stelt níet af te knijpen. Sterker nog: UPC zegt met 120Mbps het snelste internet van Nederland te leveren.Uit diverse onafhankelijke testen blijkt juist dat UPC consequent tot de best scorende internet providers hoort op het gebied van gehaalde snelheid (zie bijvoorbeeld www.ipingtest.com/nl/). meldt de provider.

Naar aanleiding van in augustus uitgevoerde testen op het gebied van netwerkmanagement, heeft UPC met de Consumentenbond en andere belangenverenigingen constructief overleg gevoerd. Dat heeft geleid tot het stapsgewijs uitschakelen van de testinstellingen, die alleen actief waren op enkele verkeerstypen. Dit is ook kenbaar gemaakt en zichtbaar geworden op de diverse gebruikersfora.

De provider nodigt de Consumentenbond dan ook uit, om nog deze week te overleggen over de ontvangen klachten. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie