abonneren

Kingston en Intel hand in hand

Ssd gaat het helemaal worden. Tenminste, volgens Kingston. Sinds kort levert het bedrijf ssd-schijven onder zijn eigen naam. Maar daar blijft het niet bij. Kingston gaat ook Intel ssd-schijven leveren aan zijn klantenkring. En wie verder kijkt, ziet dat de Kingston-schijven stiekem deze Intel-ssd's zijn met een Kingston-stickertje.Het modellengamma van Kingston bestaat uit twee series: de E- en de M-serie. Met de E-serie wil Kingston de servermarkt bedienen. Met de M-serie richt de geheugenfabrikant zich op de ‘gewone' consument. De E-serie is er vooralsnog alleen in een 32GB-variant.
De M-serie is verkrijgbaar als 80GB schijf.

De snelheden die Kingston belooft zijn erg netjes. De rappe 32GB-schijf haalt theoretisch een leessnelheid van 250MB/s en een schrijfsnelheid van 170MB/s. De 80GB-ssd doet het iets rustiger aan met 250MB/s lezen en 70MB/s schrijven.

Opvallend is dat de Intel-schijven die Kingston kan leveren, X25-E- en X18-M heten en exact dezelfde grote hebben én dezelfde snelheden hebben. Echter, de prijzen zijn respectievelijk 402 euro voor beide modellen. Dat scheelt een forse 150 euro met het 32GB-model en 100 euro moet het 80GB-model. Wij vragen ons sterk af waarvoor de consument extra betaalt bij Kingston.

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie