abonneren

Kim Dotcom komt met beveiligde videochatdienst voor browser

Kim Dotcom, de oprichter van cloud-opslagdienst Mega, brengt binnenkort een dienst uit om te videochatten vanuit de browser. De dienst, genaamd MegaChat, moet geheel in de stijl van Mega volledig versleuteld worden.
Dat meldt Dotcom op Twitter.


Browser

De dienst moet MegaChat gaan heten, en gaat lijken op Dotcoms clouddienst Mega. Met de dienst kun je chatten en videobellen met andere gebruikers. Daarnaast wordt het ook mogelijk om bestanden te versturen. Volgens Dotcom gebeurt dat op dezelfde manier als bij Mega, en zijn de diensten aan elkaar gekoppeld. De dienst werkt volledig in de browser - er is dus geen aparte software voor nodig.

Snowden en Assange

Veel is er nog niet bekend over MegaChat. Dotcom heeft er geen verdere details over gegeven, al zegt de Mega-oprichter wel dat onder andere de klokkenluiders Julian Assange en Edward Snowden al eens gebruik hebben gemaakt van MegaChat. Dat zou tijdens een evenement in september zijn gebeurd, al heeft Dotcom toen niets laten doorschemeren over de dienst.


Megaupload

Kim Dotcom is vooral bekend als oprichter van het inmiddels offline gehaalde MegaUpload. Die filesharing-dienst werd 2 jaar geleden offline gehaald door de FBI. Kim Dotcom is sindsdien verwikkeld in talloze rechtzaken rondom het schenden van auteursrecht.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie