abonneren

Kieskompas.nl slecht bereikbaar voor kiezer

Niet alle websites die de kiezer moeten helpen een keuze te maken voor de Tweede Kamer verkiezingen zijn even goed bereikbaar. Dit blijkt uit metingen die het bedrijf Keynote uitvoerde op de sites kieskompas.nl, stemwijzer.nl en fnvkiestpartij.nl. Kieskompas.nl laat de slechtste resultaten zien en was zelfs enkele keren vrijwel onbereikbaar. Op de websites stemwijzer.nl en fnvkiestpartij.nl konden kiezers wel terecht. Beide websites zijn beide vrijwel constant bereikbaar. Keynote deed de metingen in de periode van 13 tot 20 november.
De gemiddelde beschikbaarheid van Kieskompas.nl bedroeg in die periode slechts 92,49%. Dit tegenover een gemiddelde beschikbaarheid van 99,76% van zowel stemwijzer.nl en fnvkiestpartij.nl. Ook qua snelheid kwam kieskompas.nl als slechtste uit de bus. Met een gemiddelde snelheid van 8,16 seconden moesten bezoekers bij deze site het langst wachten. Dit tegenover een gemiddelde van 1,21 seconden voor stemwijzer.nl en 1,19 seconden voor fnvkiestpartij.nl.

Afgelopen zondag had kieskompas.nl het erg zwaar:  zowel vroeg in de middag als in het begin van de avond konden bezoekers de site slecht bereiken. Op een bepaald moment moest men zelfs meer dan 40 seconden wachten totdat de site was geladen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: