abonneren

Kickstarter cancelt game-controller die echt bloed afneemt

Kickstarter heeft een controversiele crowdfunding-campagne verwijderd, die fysiek bloed bij gamers afneemt als ze aan het spelen zijn.

Het systeem, dat Blood Sport heet, kreeg vorige week enige bekendheid omdat het games op lugubere wijze realistischer maakt dan je zou willen. Blood Sport is een set-up waarmee spelers écht bloed verliezen als zij worden geraakt in een schietspel. Zij moeten daarvoor een naald in hun arm zetten en een bloedzak ophangen. Vervolgens geven zij hun gewicht en lengte in, zodat de game berekent hoeveel vloed je fysiek mag verliezen.

Bloedverlies

Zodra je geraakt wordt in een game, verlies je echt bloed. Zit je aan je limiet, dan ben je 'dood' en kun je niet meer verder spelen. Blood Sport werkt met alles games en controllers waarbij de controller trilt als je wordt geraakt. In vrijwel alle shooters betekent dat dat je geraakt wordt, dus 'weet' het spel wanneer je neergeschoten wordt.

Stopgezet

Kickstarter vindt dat net iets té gruwelijk, en het heeft vandaag de campagne stopgezet. Iedereen die heeft gedoneerd, krijgt zijn geld terug. Op dat moment had de campagne 3,390 dollar opgehaald van de beoogde 250,000. Kickstarter weigert commentaar op individuele projecten, maar waarschuwt dat dergelijke producten tegen de algemene voorwaarden van de dienst ingaan.

Voor een goed doel

Overigens was Blood Sport niet alleen sadistisch bedoeld; de makers ervan willen met de setup door Amerika trekken om zo echt bloed in te zamelen voor mensen die een bloedtransfusie nodig hebben. Gamen voor het goede doel dus. Hoe nobel dat het ook klinkt, zelfs wij vinden dat je wearables ook een beetje té realistisch kunt maken.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: blood sport

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord