abonneren

Kiboo lanceert Android-applicatie Buddymob

Buddymob is een sociaal netwerk voor mobiele gebruikers speciaal ontwikkeld voor Google's nieuwe Android-platform.Buddymob biedt gebruikers de mogelijkheid om te chatten, contactpersonen overal ter wereld en in real time te lokaliseren op Googlemaps (zelfs wanneer het mobieltje geen GPS-functie heeft), zich te abonneren op feeds (foto's, video's en boodschappen) en om zelf feeds, met één klik op de toets, te verzenden. Buddymob integreert de populairste sociale netwerken Twitter, MSN, GoogleTalk en Jabber.

Om het privéleven van de gebruikers te respecteren, is Buddymob uitgerust met een aantal parameters: beveiligde toegang, privé- of publieke berichten, in- of uitschakelen van geolokalisatie, zichtbaar of onzichtbaar online. Alle publieke content wordt meteen bewaard en kan in real time gedeeld worden als newsfeed. De gebruikers kunnen eveneens door alle publieke inhoud heen browsen via het zoekvenster op de homepage.

Het gebruik van Buddymob is gratis dankzij reclame-inkomsten op basis van locatie gebaseerde advertenties en het gebruikersprofiel. Buddymob ‘buddies' hebben de optie om de geolocalisatie en advertenties uit te schakelen.

BuddyMob is een open source toepassing (gebaseerd op het Elang protocol en XMPP technologie). Het programma werkt samen met andere applicaties - waaronder MSN, Yahoo, Twitter en GoogleTalk - zodat gebruikers bijvoorbeeld berichten tussen verschillende toepassingen kunnen verzenden en ontvangen. Het XMPP-protocol zorgt voor een real-time ontvangst van boodschappen en bestanden.

De "privé beta" is gratis te downloaden op Android Market. Buddymob zal op korte termijn beschikbaar komen voor de Apple iPhone en Java-toepassingen. Tijdens de "privé beta" fase moet je je vooraf registreren op de website www.buddymob.com.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie