abonneren

Keuze font kan honderden euro's besparen

In economische zware tijden is iedereen op zoek naar besparingen zonder ook maar iets in te leveren. Wil je meteen veel besparen, kies dan een font dat de minste inkt en toner verbruikt. Een slim gekozen font kan snel 34% besparen aan cartridgekosten. Website Printer.com onderzocht de cartridgekosten bij 10 populaire fonts en concludeert dat privé- en zakelijke gebruikers € 25,- tot € 100,- per jaar kunnen besparen.

Het onderzoek gaat uit van een door printer.com opgestelde modelbrief die via verschillende fonts wordt geprint. Er wordt uitgegaan van een printopdracht op A4-formaat die met standaardinstellingen van de printer (600*600 dpi) wordt afgedrukt.  Vervolgens wordt gemeten wat de dekking is van de pagina, ofwel de hoeveelheid inkt of toner die gebruikt wordt voor het afdrukken van de pagina. Het onderzoek is uitgevoerd op basis van 2 populaire printers: de Canon Pixma MP 210 inkjetprinter voor de privégebruiker en de Brother HL-2030 laserprinter voor de klein-zakelijke gebruiker.  Als nul-meting wordt het meest populaire font ‘Arial'  gebruikt.

In beide situaties concludeert printer.com dat de gebruiker een besparing op de cartridgekosten van zelfs 34% kan behalen indien wordt afgedrukt met het font ‘Century Gothic' in plaats van ‘Arial'. Voor de gemiddelde particuliere gebruiker die 25 afdrukken per week maakt levert dit snel een besparing op van € 19,-. Voor een zakelijker gebruiker die 250 afdrukken per week maakt, levert dit zelfs een besparing van € 82,- op. Organisaties met meerdere printers kunnen zodoende honderden euro's per jaar besparen, eenvoudigweg door een economisch font te kiezen.

De winnaar ‘Century Gothic' is een modern font dat bij Windows standaard wordt meegeleverd. Het presteert zelfs beter dan het ecofont, een font dat speciaal ontwikkeld is om kostenbesparend te printen. Wie toch liever een traditioneel font heeft en iets meer wil uitgeven, kan het beste kiezen voor ‘Times Roman'.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie