abonneren

Kaspersky Lab presenteert Mobile Security 8.0

Kaspersky Lab presenteert de bètaversie van zijn nieuwe Mobile Security 8.0-oplossing op 's werelds grootste beurs voor mobiele technologie: het Mobile World Congress 2009.Kaspersky Mobile Security 8.0 beschermt de gebruikers van smartphones en communicators tegen cybercrime, zoals malware, netwerkaanvallen en sms-spam, en brengt de gegevens die op deze toestellen staan in veiligheid in geval van verlies of diefstal.

Smartphone-gebruikers kunnen via de ‘SMS Find'-module achterhalen waar hun verloren smartphone (uitgerust met GPS) zich precies bevindt. Als ze een sms'je met een wachtwoord naar het toestel sturen, krijgen ze een link naar Google Maps waarin de exacte coördinaten vermeld staan. Daarnaast is ‘SMS Find' een handig hulpmiddel voor ouders die willen weten waar hun kinderen uithangen.

Met de ‘Anti-theft'-module van Kaspersky Mobile Security 8.0 kan de eigenaar van een verloren of gestolen smartphone op afstand de toegang tot zijn toestel blokkeren of het complete geheugen wissen door simpelweg een sms'je met een codenaam naar zijn mobiele nummer te sturen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: