abonneren

Kaspersky gaat keyloggers aanpakken

In de nieuwe beveiligingssuite van Kaspersky is een slimme vernieuwing doorgevoerd: een virtueel toetsenbord voorkomt dat wachtwoorden in verkeerde handen vallen.Kaspersky heeft nog niet alle details van vrijgegeven, maar kan al wel vertellen hoe de nieuwe functie er ongeveer uit komt te zien. Als u bijvoorbeeld bij het internetbankieren een wachtwoord of code moet invoeren, voert u de cijfers en letters niet via het toetsenbord in. Deze toetsaanslagen zijn met een keylogger namelijk gemakkelijk te onderscheppen.
In plaats daarvan verschijnt er een virtueel toetsenbord op het scherm waarmee u de cijfers en letters aanklikt.

Kaspersky denkt dat het aanklikken van toetsen op het schermveel moeilijker is af te luisteren, ook al zijn er kwaadaardige programma's die met regelmatige tussenpozen een screenshot van uw bureaublad kunnen maken. Kaspersky is het eerste bedrijf dat deze simpele oplossing in een beveiligingspakket opneemt.

Er zitten in Kaspersky's Internet Security 2009 nog meer verbeteringen: zo kan het programma beter met rootkits overweg en kan het sneller scannen door het overslaan van bestanden die sinds de vorige scan niet zijn gewijzigd. Verder is het mogelijk om voortaan programma's op een zwarte lijst te zetten. Kaspersky levert een lijst mee van goedgekeurde programma's die de gebruiker zonder bedenkingen kan opstarten.

U zult nog wel even geduld moeten hebben: de Nederlandse versies van Internet Security (60 euro) en Anti Virus (40 euro) komen pas in augustus beschikbaar. De Engelstalige versie is al wel verkrijgbaar.

Via: Webwereld

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie