abonneren

Kabelradio.nl stopt door Buma-tarieven

Kabelradio.nl een populaire portal voor internetradiostations, stopt met zijn dienst omdat Buma/Stemra sinds kort heffingen claimt op het doorgeven van streams van radiostations. Kabelradio.nl zal dan vermoedelijk ongeveer 6000 euro per jaar moeten betalen, wat het einde van de website betekent. De site was volgens de makers een ode aan het fenomeen radio, dat dankzij internet weer spannend werd. De heffing is het doodvonnis voor deze portal die zonder winstbejag is opgezet.

Behalve doorlinken naar bekende radiostations was het op Kabelradio.nl ook mogelijk rechtreeks de streams van de stations te beluisteren. Het zijn deze streams waar Buma/Stemra zijn heffingen op claimt. Niet de links. Toch is de heffing tamelijk bizar als we er van uitgaan dat de sites van de radiostations zelf al rechten moeten betalen voor het uitzenden van de muziek. De capaciteit van de streams neemt niet toe door het doorgeven hiervan.

Volgens Kabelradio gaat Buma/Stemra met deze heffing een beetje te ver: ""Het lijkt ons principieel onjuist dat Buma/Stemra geld eist van zowel het radiostation als de vele portals die naar het radiostation verwijzen. Dat is dubbel incasseren."

De radioportals organiseren zich momenteel en zoeken steun en juridisch advies om het tij te keren. Zij vinden dat het algemeen belang geschaad wordt en hopen daarom op steun vanuit de politiek.

Bron: persbericht kabelradio.nl

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord