abonneren

Kabelinternet gemiddeld drie keer sneller dan ADSL

De snelheid van het kabelinternetaanbod is het afgelopen jaar flink gestegen. De gemiddelde snelheid van het ADSL-aanbod blijft achter en is niet noemenswaardig toegenomen. De gemiddelde snelheid van download door kabelinternetters is nu ruim drie keer sneller dan via ADSL.Uploaden via de kabel gaat zelfs bijna vier keer sneller dan via ADSL. Dit blijkt uit de resultaten van een test die is uitgevoerd door iPingTest in opdracht van NLkabel, de vereniging van kabelbedrijven.
Volgens iPingTest is in een jaar tijd de gemiddelde downloadsnelheid van kabelinternet gestegen van 8,5 naar 22,1 Mbps. De uploadsnelheid steeg gemiddeld van 1,2 naar 2,4 Mbps naar.

ADSL verandert volgens het onderzoek nauwelijks, met een uploadsnelheid van 0,6 Mbps. Duidelijk is dat de kabelbedrijven deze voorsprong, die ze hebben sinds de invoering van hun Highspeed internetaanbod, graag willen uitbuiten. Ook de kleinere kabelbedrijven zullen de voorlopers UPC en Ziggo volgen. Ook KPN is naar verluid bezig met de voorbereiding van snellere DSL-varianten, waarschijnlijk VDSL. Over het hoe, wat en wanneer blijft het echter nogal stil. Of VDSL de achterstand met kabelinternet kan inlopen is daarbij ook de vraag.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie