Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Kabelbreuk Midden-Oosten te wijten aan sabotage?

Een woordvoerder voor de International Telecommunications Union weigert uit te sluiten dat de recente kabelbreuken op de oceaanbodem te wijten zijn aan sabotage. Door de kabelbreuken is het Midden-Oosten zo goed als afgesloten van de rest van de internettende wereld.In januari en februari zijn maar liefst vijf belangrijke internetkabels die het Midden-Oosten met Zuid-Azië verbinden beschadigd geraakt, waardoor het hele internetverkeer op zijn gat lag.
Het is nog nooit eerder gebeurd dat zoveel kabels in zo'n korte tijd defect raakten, waardoor er vermoedens ontstonden over mogelijke sabotage. De kabels liggen op de zee- en oceaanbodem, normaliter buiten het bereik van schepen en diep genoeg om niet beschadigd te raken door ongelukjes. Volgens experts is sabotage overigens niet waarschijnlijk, omdat er een enorme technische expertise bij komt kijken.

Er is inmiddels bekend dat in ieder geval één van de kabels per ongeluk beschadigd is. De kabel tussen de Verenigde Arabische Emiraten en Oman is toch beschadigd geraakt door een scheepsanker. Een andere belangrijke kabel, die tussen Italië en Egypte, is inmiddels gerepareerd.

Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie