abonneren

Kaartenmaker AND heeft het moeilijk

De enige nog onafhankelijke digitale kaartenmaker AND maakt moeilijke tijden door. Zo rapporteert het bedrijf een lagere omzet en een gering verlies over het eerste kwartaal van 2010.
Dit ondanks het succes van de navigatietoepassing Navmii voor de iPhone.

AND International Publishers NV zoals het bedrijf officieel heet, heeft het afgelopen jaar heel hard gewerkt om de meeste Europese landen in kaart te krijgen. Een groot aantal landen zijn klaar en aan een aantal wordt de laatste hand gelegd. Daardoor kan AND de investeringen verminderen en bezuinigen op personeelskosten.

De vorig jaar aangekondigde licentieovereenkomst met een grote Amerikaanse partij is uitgesteld. Dit komt omdat de navigatiemarkt momenteel dusdanig in beweging is, dat het onduidelijk is of en hoe daar nog geld mee verdiend kan worden. Om deze stagnatie het hoofd te bieden is AND een samenwerking met het Engels Navmii gestart voor de iPhone navigatie. De Navmii mobiele app is nu in zeven landen beschikbaar en is al 50.000 keer gedownload via de iTunes store. Navmii maakt "turn by turn" navigatie mogelijk in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje,  België, Zwitserland en Luxemburg. Binnenkort komen daar Zweden en Denemarken bij. Einde van 2010 zal heel West Europa gedekt zijn.

Door de snelle toename van het gebruik van Smartphones met ingebouwde gps is er voor AND voldoende uitdaging. Toch maken marktontwikkelingen de verdienmodellen, vooral door het aanbieden van gratis navigatie door bijvoorbeeld Nokia en Google, de toekomst voor het bedrijf behoorlijk onzeker. AND werkt daarom aan de snelle ontwikkeling van een hoogwaardige database met geografische informatie. Ook wordt er samengewerkt met bedrijven in andere delen van de wereld om de hele wereld in kaart te kunnen brengen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord