abonneren

Justitie VS onderzoekt grafische-kaartindustrie

Het Amerikaanse ministerie van Justitie is een onderzoek gestart naar mogelijke illegale prijsafspraken en kartelvorming in de grafische-kaartindustrie. Het gaat om de gehele industrie, dus ook bedrijven die zelf geen grafische kaarten bouwen maar wel leverancier of afnemer zijn.Een woordvoerder van Justitie wilde niet zeggen om hoeveel bedrijven het precies gaat, maar AMD en NVidia hebben allebei een dagvaarding gekregen. De beide bedrijven moeten documenten afstaan zodatJustitie kan onderzoeken of er illegale prijsafspraken zijn gemaakt.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft de afgelopen maanden succesvol een aantal rechtszaken gevoerd tegen fabrikanten van DRAM- en SRAM-geheugen wegens illegale prijsafpraken. Vorige maand bekende D. James Sogas, de baas van DRAM-producent Elpida Memory, dat zijn bedrijf zich schuldig had gemaakt aan illegale prijsafspraken. Sogas moet voor zeven maanden de gevangenis in en een boete betalen van $250.000. Zeventien andere topmensen - van onder andere Samsung, Hynix Semiconductor, en Micron Technologies - moeten in totaal een boete betalen van $731 miljoen.

Of de grafische-kaartindustrie op dezelfde schaal illegale prijsafspraken heeft gemaakt als de geheugenindustrie moet nog blijken. Intel liet weten dat het niet is betrokken bij het onderzoek van Justitie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie