abonneren

Jumpstyle verovert YouTube

Op YouTube staan bijna 18.000 'Jumpstyle filmpjes'. Vrijwel allemaal gemaakt door Nederlandse en Vlaamse pubers. Het meest populaire filmpje is meer dan vier miljoen keer bekeken. Jumpstyleis een dans- en muziekstroming diede laatste tijdontzettend populair is onder groepen Nederlandse en Vlaamse tieners.

De tien best bekeken jumpstyle filmpjes op YouTube zijn samen bijna 17 miljoen keer bekeken. Dat het fenomeen zich vooral beperkt tot Nederland en Vlaanderen blijkt uit de reacties, die vrijwel allemaal in het Nederlands zijn geschreven. De meest bekeken video is van het duo Jumpforce.

De bij de vrij harde elektronische dansmuziek behorende dans is ontstaan uit het in de jaren negentig populaire hakken en kenmerkt zich door springende en trappende bewegingen (tutorial). Volgens sommigen is de rage in een neerwaartse spiraal terechtgekomen sinds Hilbrand Nawijn het nummer ‘Hey Jumpen'  uitbracht.

Google Trends: rage in de provincie
Jumpstyle is een rage die zich vanaf 2005 vanuit Vlaanderen en het zuiden van Nederland, via de oostelijke en noordelijke provincies, verspreidt over Nederland. Google Trends geeft hier goed inzicht in. Begin dit jaar is de term populairder dan ooit. Over de laatste maanden geeft Google Trends nog geen inzicht.

Jumpstyle is vooral een rage in 'de provincie'. In Zeeland wordt het meest gezocht op de term. Gevolgd door Noord-Brabant, Drenthe en Overijssel. Roosendaal is de hoofdstad van Jumpstyle. In die stad is tot nu toe het meest gezocht op de term.

 

Bron: Emerce

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: