abonneren

Joost wil uw woonkamer in

Nu Joost met zijn softwarepakket voor online tv steeds populairder wordt, denkt het bedrijf al over vervolgstappen. Zo denkt Joost binnen een jaar in de huiskamers van mensen binnengedrongen te zijn door middel van Joost-compatibele tv-sets en overige hardware.Joost realiseert zich goed dat mensen hun pc niet als ideale apparaat zien om tv op te kijken.
Het zou Joost dus erg goed uitkomen wanneer zijn online streaming dienst gewoon op de lcd-tv in de woonkamer te bekijken zou zijn. Volgens de nieuwe CEO van Joost is het programma zo geschreven dat het op allerlei verschillende platformen kan draaien -- niet alleen Windows. Zo zouden tv's met een internetverbinding, set-top-boxen of mobiele telefoons net zo goed geschikt zijn voor Joost.

Volgens een topman van Joost, David Clark, zal een meerderheid van de consumenten uiteindelijk Joost in de woonkamer willen. Clark verwacht dat Joost het primaire platform voor entertainment zal gaan worden. Op dit moment heeft Joost nog een probleem: de grote studio's, zoals NBC en Fox, hebben geen steun voor het platform uitgesproken. Mochten deze studio's met een andere dienst in zee gaan, dan zou dat een flinke tegenslag voor de dienst zijn.

Ars Technica

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: