abonneren

JooJoo-tablet nu ook in Europa beschikbaar

De JooJoo is niet langer voorbehouden aan Amerikaanse kopers, ook in Europa is de tablet inmiddels beschikbaar.
Een opfrissertje: de JooJoo wordt geproduceerd door Fusion Garage, die de tablet aanvankelijk met TechCrunch ontwikkelde als de CrunchPad.

Vermoedelijk stelt Fusion Garage de JooJoo al zo snel na de introductie voor Europese geïnteresseerden beschikbaar, omdat er in Amerika bijster weinig animo voor de tablet is. Wat dat betreft is de timing (het apparaat werd vrijwel tegelijkertijd met de iPad geïntroduceerd) aan de slechte kant. In Nederland gaat de JooJoo € 359 kosten, een prettige conversie van de dollarprijs ($ 499).

Omdat er veel kritiek is op de interface, belooft Fusion Garage-baas Rathakrishnan dat er spoedig een nieuwe softwareupdate uit zal komen. Deze update zal tevens de grootste bugs van de JooJoo verhelpen.

Qua specs wint de JooJoo het van de iPad: de tablet is voorzien van een 12,1" touchscreen (1366 x 768), een Intel Atom-processor op 1,6 GHz met nVidia Ion-chipset en ondersteuning voor wifi, bluetooth en usb. Alleen de accuduur is minder dan bij Apple: ongeveer vijf uur.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: