abonneren

JooJoo krijgt Atom, Ion-chipset en 3G-module

Zelfs toen de JooJoo nog gewoon de CrunchPad heette, beloofden de makers al dat de webtablet hd-video en Flash zou kunnen afspelen. En dat terwijl er gebruik gemaakt wordt van een Atom-cpu, die niet om zijn fantastische hd-prestaties bekend staat.
Het raadsel is nu opgelost.

Maker Fusion Garage heeft de JooJoo-webtablet bij de Amerikaanse FCC ingediend en daarbij zijn de specificaties van de tablet meteen duidelijk. Er zit niet alleen een Atom-cpu in de JooJoo, maar ook een nVidia Ion-chipset. Deze kennen we al uit netbookjes, waar hij garant staat voor uitstekende hd-prestaties. Zo is het afspelen van 1080p voor de Ion-chipset geen probleem. Ook duikt er een 3G-slot op in de JooJoo. Dat betekent niet per se dat deze ook daadwerkelijk gebruikt wordt, maar het opent wel perspectieven.

De grote vraag is nu hoe het met de accuduur van de JooJoo gesteld is. Een Atom/Ion-combinatie staat niet bekend als extreem energiezuinig, in tegenstelling tot ARM/Tegra-gebaseerde oplossingen. Volgens Engadget zou de JooJoo al na een uur of twee door z'n acculading heenzijn bij het afspelen van filmmateriaal. Bij normaal gebruikt, met ingeschakelde wifi, gokt Engadget op zo'n 3,5 uur gebruiksduur. Dat is dus niet om over naar huis te schrijven.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie