abonneren

Jobs geeft af op Android

Tijdens de presentatie van de Apple-kwartaalcijfers gaf Steve Jobs een verrassingsoptreden. Hij nam de gelegenheid te baat door af te geven op de concurrentie op smartphone- en tablet-gebied; Google en Research In Motion. De ruim 14 miljoen verkochte iPhones in het afgelopen kwartaal gaven Jobs enig recht van spreken.
Zo is Apple de 12,1 miljoen verkochte BlackBerrys ruimschoots voorbij en Jobs verwacht niet dat RIM in staat zal zijn om Apple weer in te halen. Volgens Jobs wordt het een hele krachttoer om een concurrerend platform voor de iPhone en iPad te maken en ontwikkelaars te overtuigen om er apps voor te gaan maken, zeker met de voorsprong die iOS en Android al hebben.

Ook richtte Jobs zijn pijlen op Googles Android. Zo zou Apple 275.000 apparaten per dag activeren met piekdagen van wel 300.000 stuks. Dit in vergelijking tot de door Google aangegeven 200.000 Androidtoestellen per dag. Ook is Jobs niet onder de indruk van 90.000 Android-apps in vergelijking tot 300.000 apps in de Apple App Store.

Jobs vindt Googles bewering dat een open besturingssysteem als Android beter zou zijn dan het gesloten besturingssysteem iOS van Apple, geen steek houden. Anders dan bij Windows waarbij alle pc's hetzelfde gebruikersinterface hebben en dezelfde programma's gebruiken, is dit bij Android telefoons niet het geval. Zo hebben de belangrijke Android-fabrikanten hun eigen gebruikersinterface om zich te onderscheiden. Dit in tegenstelling tot de iPhones die allemaal hetzelfde functioneren.

Ook zal het toenemen van het aantal varianten van Android en het verschijnen van meerdere app-stores het voor Androidgebruikers steeds ondoorzichtiger maken. Ook de softwareontwikkelaars hebben moeite met het bijhouden van de verschillende versies van het besturingssysteem en de verschillende hardware van de toestellen, aldus Jobs.

Jobs verwacht, ondanks alle berichten, voorlopig geen werkelijke concurrenten voor de iPad. Zo ziet hij 7-inch schermen als te beperkt in het gebruik voor goede apps. Als zelfs Google het huidige Android niet geschikt vindt voor tablets, waarom zijn er dan toch fabrikanten die ze maken? Volgens Jobs zullen de tot nu toe verschenen tablets het niet halen. De grotere exemplaren komen pas volgend jaar en dan moeten de applicatieontwikkelaars nog beginnen, terwijl er voor de iPad al 35000 apps beschikbaar zijn, aldus Jobs.

Via: Cnet

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie