abonneren

Jim Allchin opnieuw in opspraak

Minder dan een maand nadat aftredend Windows-baas Jim Allchin zijn controversiƫle uitspraak moest terugnemen dat Vista geen antivirussoftware nodig heeft, heeft hij opnieuw een aantal opmerkelijke uitspraken gedaan. In een intern e-mailbericht - dat in de openbaarheid is gekomen omdat het wordt gebruikt wordt in een rechtszaak tegen Microsoft - schrijft Allchin dat hij een Mac had gekochtindien hij niet bij Microsoft had gewerkt.

Het e-mailbericht is van 7 januari 2004 en is gericht aan Microsoft-topbazen Bill Gates en Steve Ballmer. Allchin schrijft in het e-mailbericht dat hij een Macintosh computer had gekocht wanneer hij niet voor Microsoft had gewerkt. Allchin vindt dat Microsoft de weg kwijt is.

"Ik denk dat onze teams vergeten zijn wat ‘bug-vrij' betekent, wat ‘veerkracht' betekent, wat ‘volledige scenarios' betekent, wat ‘beveiliging' betekent, wat ‘prestaties' betekent, hoe belangrijk de huidige applicaties zijn en wat de belangrijkste problemen zijn waar onze klanten op dit moment tegenaan lopen," aldus Allchin in het e-mailbericht. "Ik zie veel willekeurige functionaliteiten en soms grote visies, maar ze vertalen niet in goede producten...... Ik zou vandaag de dag een Mac kopen als ik niet voor Microsoft zou werken, " vervolgt Allchin.

Hoe waar bovenstaande uitspraken misschien ook zijn, Allchin werd afgelopen maandag wel op het matje geroepen om de controversiële uitspraken uit te leggen. Allchin verdedigde zich door te zeggen dat de boodschap in een e-mailbericht altijd iets dramatischer wordt verwoord dan dat de realiteit is en dat kort na het verturen van het bericht de ontwikkeling van Vista op de schop werd genomen waardoor er gelukkig toch een ‘fenomenaal product' kon worden ontwikkeld.

Bron: www.groklaw.net

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: