Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

In je eigen game fungeren met een Oculus Rift, een Arduino, en een GoPro

Als je altijd al de hoofdpersoon in je eigen game wilde zijn, dan heeft een stel Poolse knutselaars de perfecte oplossing. Nou ja, perfect... Het ziet er nogal omslachtig uit, maar met een Oculus Rift, een Arduino-mini-pc, en 2 GoPro-camera's bouwden zij een constructie waarmee ze zichzelf in een real-time game zetten. Het ziet er belachelijk uit maar het resultaat is erg gaaf.

In een filmpje laten de doe-het-zelvers zien hoe zij de constructie in elkaar zetten. Ze bouwden twee Arduino's (een alternatief voor de Raspberry Pi) om zodat die samenwerken met GoPro-camera's. Die functioneren vervolgens als ogen, zodat de 'speler' kan blijven kijken.

Rugzak

Uiteraard moet een dergelijke constructie wel genoeg stroom meekrijgen en moet het hele apparaat met genoeg kabels en aansluitingen mee worden gezeuld, dus nemen de knutselaars het hele geval mee in een rugzak.

Oculus Rift

Vervolgens wordt alles aangesloten op een Oculus Rift. Daarmee kan de gebruiker live meekijken met wat de twee camera's boven zijn hoofd allemaal zien. De camera's bewegen helaas niet mee met de Oculus, maar je kunt je beeld wel veranderen met een joystick die op de Arduino's wordt aangesloten. Op die manier kun je jezelf bekijken in de derde persoon. Praktisch? Niet echt. Misselijkmakend? Waarschijnlijk. Vet? Absoluut!

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Domotica, arduino

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie