abonneren

Japanse Sleipnir-browser wil IE en Firefox aanvallen

De Japanse browsermaker Fenrir heeft grootse plannen. Een internationale promotiecampagne moet ervoor zorgen dat de Sleipnir-webbrowser binnen een paar jaar 5 procent marktaandeel van Internet Explorer en Firefox afpakt.Onder Japanse geeks is de Sleipnir-browser al erg geliefd vanwege de vele mogelijkheden om de browser aan te passen. Zo zitten gebruikers niet aan één browserengine vast, maar kunnen ze kiezen uit Trident (ontwikkeld door Microsoft) of Gecko (bekend van Mozilla Firefox).
Mocht een bepaalde website niet goed worden getoond, dan kunt u bij Sleipnir met een druk op de knop wisselen tussen Trident of Gecko.

Sleipnir wordt sinds 2005 gemaakt door het Japanse bedrijf Fenrir, gevestigd in Osaka. Er bestond al een Engelstalige versie van de browser, maar met de naamsbekendheid buiten Japan wilde het tot nu toe niet erg vlotten. Een promotiecampagne moet er nu voor zorgen dat er internationale belangstelling voor Sleipnir ontstaat. De browsermaker richt zich daarbij vooral op gevorderde gebruikers. Het huidige aantal gebruikers van 100.000 moet de komende jaren groeien naar 17 miljoen; ongeveer 5% van de Engelssprekende internetgebruikers. In het thuisland heeft de Japanstalige versie van de browser al een marktaandeel van 9%. Mocht de Engelse versie van Sleipnir aanslaan, dan staan er Spaanse en Franse versies in de startblokken.

Via: PC World

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie