abonneren

Japanse non schrijft boek voor mobiele telefoons

De bekendste non van Japan probeert een nieuw publiek te bereiken door op 86-jarige leeftijd een boek te schrijven speciaal voor mobiele telefoons.De Japanse non Jakucho Setouchi is bekend geworden met de vertaling van het middeleeuwse gedicht ‘Het verhaal van Genji'. Ze gaat nu een boek schrijven speciaal voor mobiele telefoons. Het verhaal zal in korte gedeeltes uitgebracht worden, zodat mensen het boek gemakkelijk op het kleine beeldscherm van een mobiele telefoon kunnen lezen. Setouchi hoopt dat hierdoor de gedrukte versie van het boek een bestseller wordt.

Het verhaal heeft de titel ‘Tomorrow's Rainbow' en gaat over een tienermeisje die veel pijn heeft door de scheiding van haar ouders. Gelukkig vindt ze in een jongen genaamd Hikaru de liefde van haar leven. In het boek komen geen ninja, schattige monsters in bollen of transformerende robotten voor.

Tot dusverre zijn er in Japan 30 boeken uitgebracht die speciaal zijn geschreven voor mobiele telefoons. Twintig van de dertig verhalen zijn uitgebracht in gedrukte versies. In totaal zijn er tien miljoen exemplaren van de gedrukte versies verkocht. Vooral Japanse vrouwen van rond de twintig jaar lezen deze mobiele lectuur. De website van uitgever The Wild Strawberry krijgt dagelijks ongeveer 50.000 bezoekers.

Setouchi besloot om een verhaal te schrijven speciaal voor mobiele telefoons omdat ze toe was aan een nieuwe uitdaging in haar leven en omdat ze veel kritiek hoorde over mobiele telefoons. Volgens sommige Japanners corrumperen mobiele telefoons door het SMS-en de Japanse taal. Ondanks dat ze het een leuk project vondt, heeft Setouchi besloten niet meer mobiele verhalen te schrijven.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: