abonneren

Japanse batterij loopt op urine

Het lastige aan batterijen is dat ze vaak leeg raken precies op het moment dat er geen stopcontact in de buurt is om ze op te laden. Gelukkig heeft het Japanse bedrijf Aqua Power System een oplossing gevonden. Zijn nieuwe batterij, genaamd NoPoPo, werkt met verschillende vloeistoffen, waaronder kraanwater en urine.De NoPoPo komt in de standaard AA- en AAA-versies. De batterij kan opgeladen worden door vloeistof te injecteren via een pipet. De batterij werkt op basis van het principe dat een combinatie van magnesium en koolstof reageert met vloeistof waardoor energie wordt opgewerkt.
In het geval van de NoPoPo 500 maH aan energie. Dit is ongeveer gelijk aan de energie in normale AA-batterijen. Alkaline-batterijen hebben wel een langere levensduur, namelijk tussen de 1700 en 3000 mAh.

De NoPoPo behoudt zijn energie ongeveer tien jaar en de batterij kan maar een beperkt aantal keren opgeladen worden. De batterij is waarschijnlijk wel beter voor het milieu aangezien het een natuurlijkere substantie gebruikt.

De NoPoPo-batterij is alleen nog in Japan te koop. Het is nog niet bekend of de batterij ook in Europa op de markt wordt gebracht.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: