Japanners vinden duurzaam flashgeheugen uit

Er zijn nog steeds veel zorgen over de levensduur van flashgeheugen, dat steeds vaker gebruikt wordt in plaats van het traditionele magnetische geheugen. Fujitsu en Seagate achten de techniek zelfs te onvolwassen voor de consument. Een nieuwe Japanse uitvinding moet hier een eind aan maken.Een nieuwe doorbraak zorgt ervoor dat geheugenchips honderden jaren lang goed zullen blijven en op veel lagere voltages kunnen werken, wat beter is voor het energieverbruik. Huidige flashcellen werken op 20 volt, de nieuwe flashcellen werken op niet meer dan 6 volt.

De meeste flashchips, zoals we die tegenkomen in digitale camera's en gameconsoles, hebben een levensduur van ongeveer tien jaar. Applicaties die veel lees- en schrijfoperaties uitvoeren op het geheugen kunnen de levensduur nog verder naar beneden drukken. De japanners beweren dat hun flashgeheugen probleemloos 100 miljoen keer herschreven kan worden, wat flink veel meer is dan de huidige waardering van 10.000 keer.

De nieuwe flashtechniek maakt ook nog eens gebruik van een techniek waarbij de geheugencellen allemaal even vaak gebruikt worden. Cellen die meer dan gemiddeld gebruikt zijn, worden tijdelijk 'uitgeschakeld'. Op deze manier moet de levensduur van het nieuwe geheugen op meer dan 100 jaar komen te liggen.

DailyTech

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten