abonneren

Japanners ontwikkelen chip die virussen kan stoppen

Japanse onderzoekers hebben een microschip ontwikkeld die computervirussen kan stoppen voordat ze op een computer staan. De nieuwe microchip kan de manier veranderen hoe in de toekomst beveiligings-software gebruikt worden. Maar op dit moment is de chip door de hoge kosten nog geen goed alternatief.Volgens onderzoeker Eiichi Takahashi kan een chip in een router een virus stoppen zonder dat programma’s die op de computer draaien vertraagd worden. Dit is nu wel het gevalbij antivirussoftware.

De chip moet herschrijfbaar zijn zodat het geüpdatet kan worden met online informatie over nieuwe virussen. Dit is een probleem omdat de huidige herschrijfbare chips maar een paar honderd virussen kunnen herkennen. Een effectieve antivirus-chip is hierdoor voor het moment nog te duur. Zeker in vergelijking met gratis open-source antivirus-software die op dit moment ongeveer 70.000 virussen kunnen herkennen.

Bron: CRN / Reuters

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord