abonneren

Januari: begin voor triple SLI, eind voor 8800 GTX

nVidia heeft beloofd dat de eerste systemen met triple sli in december gereed zijn voor systeembouwers en journalisten, zodat de techniek in januari verkocht kan worden. In deze maand trekt nVidia ook meteen de stekker uit de 8800 GTX en de GTS 640. Een opvolger is in de maak...Wie triple sli werkend wil zien moet naar de CES, waar meerdere partners waarschijnlijk systemen hebben draaien met drie nVidia-kaarten.
De eerste triple sli-machines zullen vanaf het midden van januari te koop zijn, maar vooralsnog schijnen de prestaties tegen te vallen. Triple sli maakt alleen een goede indruk op hogere resoluties, zoals 2560x1600, met alle instellingen ingeschakeld.

Vreemd genoeg werkt triple sli niet met de nieuwe 8800 GT; er is een 8800 Ultra, GTX of GTS 640 nodig. En laat dit nu net de kaarten zijn waar nVidia in januari een eind aan maakt. De kans lijkt dan ook groot dat de nieuwe 8800 GTS wél met triple sli overweg kan, en dat er nog een nieuw product aankomt dat de GTX gaat vervangen.

De GeForce 8800 GTX is één van nVidia's meest succesvolle producten ooit. Het is ook een van de weinige kaarten die een jaar na dato nog steeds snel genoeg is voor alle recente games.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie