abonneren

Jailbreak voor iOS 8 en 8.1 verschenen

Dat was snel... De hackers van Pangu hebben nu al een jailbreak voor iOS 8 en iOS 8.1 uitgebracht. De nieuwe jailbreak werkt sowieso op de iPhone 6 en 6 Plus en de nieuwe iPad Air 2, maar ook op een hoop oudere modellen.

Op dit moment is de jailbreak alleen voor Windows te downloaden.

Geen Cydia

Er zit echter wel een grote 'maar' aan: de jailbreak werkt (nog) niet met Cydia. De app-winkel voor tweaks en hacks is nog niet compatibel met de nieuwe jailbreak, maar in de praktijk heb je er nog maar weinig aan. Wel wordt er door de ontwikkelaars hard gewerkt om Cydia alsnog in iOS 8 en 8.1 te krijgen, zegt hoofdontwikkelaar Saurik op Reddit, maar er is nog geen verwachte datum wanneer dat uitgebracht wordt.

Foto-bug

Ook hebben de ontwikkelaars van Pangu hun website tijdelijk offline gehaald, omdat er mogelijk nog bugs in de jailbreak zitten waardoor je al je foto's kunt kwijtraken. Je kunt wel nog steeds mirrors van de jailbreak vinden, maar let op dat die mogelijk nog niet stabiel zijn.

Voorzichtig!

Sowieso kun je met vroege versies van jailbreaks altijd beter even wachten, in ieder geval tot de eerste onvermijdelijke bugs zijn verwijderd. Bovendien voegt een jailbreak in iOS 8 eigenlijk nog maar weinig toe, want de meeste functies die jailbreakers installeren ztten al in het nieuwe besturingssysteem - tenzij je heel graag gratis app downloadt...

Als je gaat jailbreaken, kun je deze workshop volgen waarin we al lieten zien hoe je iOS 7 kunt jailbreaken. Let op dat het proces misschien niet precies hetzelfde is, en doe dit alleen als je weet waar je mee bezig bent.

> Lees ook: Jailbreaken, hoe zit het met je garantie?

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: