abonneren

Jailbreak iOS 9 uitgebracht

Slechts een aantal weken nadat het besturingssysteem is uitgebracht, heeft een aantal hackers al een jailbreak voor iOS 9 uitgebracht. De hack werkt op alle iOS 9-versies en is gebouwd door hetzelfde Pangu-team dat eerdere jailbreaks al uitbrak.
Met de hack is het met een makkelijke tool mogelijk om iPhones en iPads te jailbreaken. De tool werkt alleen nog op Windows, maar nog niet op OS X. Mac-gebruikers moeten waarschijnlijk nog even wachten, maar Pangu heeft nog geen datum genoemd.

Vliegtuigmodus uit

De jailbreak werkt op iOS 9, 9.0.1 en 9.0.2. Vanzelfsprekend willen de hackers niet zeggen hoe zij Apples controlesysteem omzeilen, maar wel is het nodig om de vliegtuigmodus aan te zetten en de 'Vind Mijn iPhone'-functie uit te schakelen.

Backup

We hebben hier op de PCM-redactie onze iPad Air 2 succesvol kunnen jailbreaken en kunnen dus bevestigen dat de tool werkt, maar het is wel aan te raden eerst een backup van je systeem te maken voor je er zelf mee aan de slag gaat.

Nog nodig?

Overigens is het de vraag hoeveel gebruikers nog steeds zitten te wachten op een jailbreak. Waar die in het begin nog veel gebruikt werd voor het toevoegen van functies die iOS miste, maar in de meeste recente versies van het besturingssysteem zijn veel van die functies wel toegevoegd. Je zou nog kunnen denken aan de namaak-appstores waar je gratis apps kunt downloaden, maar behalve dat dat illegaal is staan die applicaties vaak vol met malware. Misschien is iOS 9 dan ook eindelijk volwassen genoeg om de jailbreak links te laten liggen. Mocht je dat toch willen doen, dan kun je hier terecht.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: iphone, iPad, ios, Ios 9, Jailbreak, ios 9.0.2, pangu, ios 9.0.1

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord