abonneren

Ja, Microsoft koopt Skype

Zojuist heeft Microsoft bevestigd inderdaad Skype gekocht te hebben. Het aankoopbedrag, waarover de afgelopen uren op internet al werd gespeculeerd, is inderdaad 8,5 miljard dollar.

Microsoft heeft grote plannen met Skype, dat volgens Steve Ballmer een “ fenomenale dienst is die geliefd is bij miljoenen mensen van over de hele wereld.” De combinatie Microsoft-Skype moet leiden tot “ de toekomst van real-time communicatie.”

Mooie woorden, maar wat betekent dit in de praktijk? In ieder geval dat Skype ondermeer de Xbox en Kinect zal ondersteunen, maar ook Windows Phone en een aantal andere Windows-producten. Skype-gebruikers zullen dankzij deze deal gekoppeld kunnen worden aan bijvoorbeeld Microsoft Lync, Outlook en Xbox Live.

Saillant detail is dat Skype, dat nu onderdeel is van de Windows-familie, wel gewoon Linux- en Mac-versies zal blijven ondersteunen. De vraag is wat er met Skype op andere mobiele platformen als Android gaat gebeuren.

Overigens leuk om te weten: op 1 augustus 2003 was startkapitaal van Skype 68,8 miljoen dollar. In 2005 telde eBay 2,6 miljard dollar neer voor de dienst.

 

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: