abonneren

iTunes verbergt persoonsinformatie in muzieknummers

Wanneer u een muzieknummer koopt in de iTunes Store dan koopt u een bestand waarin uw accountinformatie opgeslagen is. Op deze manier hoopt Apple te kunnen achterhalen waar uitgelekte nummers vandaan komen. De muziekbestanden bevatten uw volledige naam en e-mailadres.Wanneer u een muziekbestand koopt bij de nieuwe iTunes Plus-dienst dan is deze niet voorzien van digital rights management.
Dat betekent dus dat u het nummer vrijelijk zou kunnen kopiëren en distribueren, bijvoorbeeld voor uw vrienden op naar peer-to-peer-diensten. Om deze reden heeft Apple besloten om uw accountinformatie in de muziekbestanden op te nemen.

Toch heeft Apple één grote steek laten vallen: de informatie is duidelijk zichtbaar in de bestanden aanwezig en kan dus ook eenvoudig aangepast worden. Er is geen enkel bewijs dat de accountinformatie die aangetroffen wordt in verspreide nummers ook de originele informatie is, of dat het hier om valse informatie gaat. Wie de nummers omzet naar een ander formaat is de accountinformatie overigens helemaal kwijt.

CD Freaks

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie