abonneren

iTunes is in Amerika nu grootste muziekverkoper

Dankzij iTunes is Apple in de laatste jaren langzaam geklommen in de Amerikaanse ranglijst van muziekverkopen. Vorige maand haalde Apple de nummer twee op de lijst in, Best Buy. Inmiddels heeft Apple eindelijk de nummer-één-notering bereikt door meer te verkopen dan het machtige Wal-Mart.De ranglijst wordt maandelijks opgesteld door NPD MusicWatch en kan gezien worden als een graadmeter voor de populariteit van muziekwinkels. Hierbij gaat het om zowel fysieke als digitale verkopen.
Wal-Mart voert deze lijst al jaren aan, maar ziet zich nu ingehaald door iTunes dat maar liefst 19% van alle muziekverkopen in januari op zijn rekening nam. Wal-Mart, dat zowel online als in de winkel verkoopt, doet het met 15% aanzienlijk slechter. Best Buy volgt op 13% en Amazon is vierde met een flinke achterstand van 6%.

Dat iTunes nu aan kop van de ranglijst staat geeft aan hoeveel het muzieklandschap in de laatste jaren is veranderd en hoe makkelijk consumenten tegenwoordig digitale muziek aanschaffen. Volgens hetzelfde onderzoeksbureau heeft maar liefst 48 procent van de Amerikaanse tieners vorig jaar geen single-cd'ss meer gekocht. Het jaar ervoor lag dit percentage op 38 procent.

Ars Technica

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie