abonneren

iTunes, goed voor kwart Amerikaanse muziekverkoop

De iTunes-winkel van Apple doet het goed de laatste jaren. iTunes is uitgegroeid tot de populairste online muziekwinkel in de Verenigde Staten. Volgens het onderzoeksbureau NPDzit de groeier goed in met een marktaandeel van 25%, gestegen van 21% in 2008 en 14 % het jaar daarvoor.Let wel we hebben het hier over de marktaandelen in de totale muziekverkoop, zowel fysiek als digitaal. iTunes is daarmee de grootste muziekverkoper geworden.

Volgens hetzelfde onderzoek wordt 65% van de muziek nog op fysieke media (cd's) verkocht en 35% digitaal. Deze verhouding veranderd snel door de inzakkende verkoop van de cd's. Naar verwachting is dat in 2010 vrijwel gelijk.

iTunes neemt 69% van de digitale verkoop voor zijn rekening in de VS terwijl Amazon als goede tweede 8% marktaandeel heeft. De toekomst voor de fysieke media ziet er niet al te rooskleurig uit, zeker als Apple met zijn in ontwikkeling zijnde nieuwe albumformaat, digitale muziekverkoop nog aantrekkelijker maakt.

Bron: Neowin.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord