abonneren

iTunes: geen abonnement, wel streaming

Sinds de overname van online muziekdienst Lala door Apple is de grote vraag: wat is Apple met Lala van plan. Insiders beweren dat Apple helaas niet van plan is een abonnementsdienst in het leven te roepen. Wel wordt de Lala-techniek gebruikt om de iTunes-bibliotheek 'in the cloud' op te slaan.Het is de bedoeling dat iTunes-gebruikers hun muziek straks overal ter wereld kunnen benaderen.
Nieuw is dit concept niet: Lala bood een dergelijke dienst aan, wat vermoedelijk de reden is geweest voor Apple om de dienst over te kopen. iTunes zou je bibliotheek scannen en alle nummers die je niet al hebt aangeschaft uploaden naar een server. Vanaf dat moment is al je muziek online te benaderen via een eigen url -- en dus ook vanaf de iPhone. Dat Apple dit niet zelf ontwikkeld heeft, zou te maken hebben met de introductie van iPhone OS 4.0, waar deze functionaliteit in zou moeten zitten. Als Apple de streaming functionaliteit zelf moest gaan bouwen, zou het niet op tijd klaar zijn.

Gizmodo

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord