abonneren

iTunes-gebruikers kunnen videocontent niet afspelen

De nieuwste MacBooks en MacBook Pro's zijn de eerste Apple-computers met de Mini DisplayPort als hun standaard video-uitgang. Gebruikers ontdekken echter dat de display-port met een extraatje komt waar ze niet blij mee zijn.Apple gebruikt HDCP (High Definition Content Protection) om videofilms te beschermen die zijn gekocht in Apple's iTunes-winkel. De videobestanden kunnen alleen afgespeeld worden op apparaten met een directe Mini DisplayPort-verbinding.
Zelfs gebruikers die een "Mini DisplayPort naar VGA"-adapter hebben, kunnen veel van hun videocontent die ze legaal gekocht hebben in de iTunes-winkel niet meer afspelen; ook niet met QuickTime of Boot Camp.

Gebruikers krijgen de foutmelding te zien: "This movie cannot be played because a display that is not authorized to play protected movies is connected. Try disconnecting any displays that are not HDCP authorized."

Dit is niet de eerste keer dat er problemen zijn met de HDCP-beveiliging. Toen Windows Vista net was gelanceerd, waren er ook problemen met HDCP omdat toentertijd het merendeel van de pc-monitoren geen ondersteuning had voor HDCP.


Bron: Apple Support Forum

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie