abonneren

iTunes 9.1 synchroniseert met iPad

Enkele dagen voor de eerste iPads bij (Amerikaanse) klanten op de mat vallen, brengt Apple de bijbehorende update van iTunes uit. iTunes 9.1 synchroniseert met de iPad, heeft nu een aparte sectie voor ebooks en breidt de Genius Mixes-functionaliteit verder uit.iTunes-gebruikers kunnen upgraden naar versie 9.1 door te controleren of er een nieuwe versie is.
De belangrijkste verbetering voor niet-iPad-bezitters zit hem in de Genius Mixes, die nu herschikt, hernoemd of verwijderd kunnen worden. Het herschikken van muzieknummers is een kwestie van klikken en slepen, mixen verwijderen kan met de delete-knop. Wis je per ongeluk een mix, dan kan je eenvoudig de mix terugzetten met de Herstel alle mixen-optie.

In de iTunes Store wordt nog niet verwezen naar de gloednieuwe iBookstore, maar audioboeken staan vanaf nu onder het kopje 'Boeken' aan de linkerkant van iTunes. Hier zullen vermoedelijk straks ook ebooks te vinden zijn.

De rest van de veranderingen aan iTunes 9.1 zijn vooral cosmetisch en niet schokkend. Het wachten is nu op de eerste iPad-leveringen, waarna Apple vermoedelijk de iBookstore meteen online zal zetten voor Amerikaanse gebruikers.

Een kleine mededeling voor bezitters van een gejailbreakte iPhone: het upgraden naar iTunes 9.1 is compleet veilig, alle jailbreaktools werken zoals vanouds. De enige uitzondering is blackra1n, maar hiervoor is inmiddels al een patch beschikbaar onder de naam blackbreeze.

iTunes 9.1

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie