abonneren

iTunes 8 heeft problemen met Vista

Of Apple het expres doet of per ongeluk is niet met zekerheid te zeggen, maar de nieuwe versie van iTunes-muziekdienst werkt opnieuw niet goed met Windows Vista.Veel Vista-gebruikers klagen dat ze na de installatie van iTunes 8 een ‘blue screen of death' krijgen. De oorzaak van het probleem is waarschijnlijk niet iTunes zelf, maar software die Apple samen met iTunes op de pc van een gebruiker installeert.

Vista-gebruikers doen massaal hun beklag op de supportfora van Apple. Bij de meeste klagers crasht hun pc wanneer ze een iPod aansluiten op hun computer. Eerdere versies van iTunes werkten ook niet goed met Vista.

Een gemakkelijke, maar niet optimale, oplossing voor Vista-gebruikers is om te downgraden naar iTunes 7.7. Maar om er zeker van te zijn dat de pc niet meer crasht, moet een Vista-gebruiker alle software van Apple eerst verwijderen. Dit kan leiden tot verlies van gegevens.

Waarschijnlijk zit het probleem in de update voor een driver genaamd ‘GEARAspiWDM.sys'." De driver wordt door Windows gebruikt om externe applicaties te helpen om data naar een CD- of DVD-station te schrijven. Maar mogelijk kan ook een driver voor USB-controllers de boosdoener zijn.

Niet alleen het crashen van de pc geeft Vista-gebruikers kopzorgen. Apple installeert nog steeds zonder toestemming MobileMe op de Windows-pc's van gebruikers. Apple geeft gebruikers tegenwoordig wel de mogelijkheid om MobileMe te verwijderen via het Windows-configuratiescherm.


Meer informatie: blogs.zdnet.com/Bott/?p=536

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord