abonneren

iTunes 8 doet 'geniale' suggesties

Apple heeft een nieuwe versie van de mediaspeler iTunes geïntroduceerd. iTunes 8 heeft als meest opvallende kenmerk de nieuwe Grid View, waarmee albumhoezen op een nieuwe manier worden georganiseerd.Grid View groepeert muzieknummers van hetzelfde album bij dezelfde albumhoes. Wilt u zoeken naar een bepaald muzieknummer, dan hoeft u niet langer door een lijst met items te bladeren. Wie niet kan wennen aan de nieuwe weergave kan met een knop weer terug naar de oude lijst van muzieknummers. Met Grid View is het ook mogelijk om muziek te sorteren op genre, artiest of componist.
Is er geen albumhoes aanwezig dan wordt een alternatieve afbeelding getoond, zoals een videobeeld of de afbeelding van een podcast.

Een tweede belangrijke vernieuwing in iTunes is de functie Genius. Niet alleen geniaal voor uzelf, maar ook voor Apple: de nieuwe functie toont namelijk muziekalbums en -nummers die nog in uw collectie ontbreken en die u via iTunes zou kunnen aanschaffen. iTunes doet dit op basis van uw persoonlijke smaak. Wekelijks worden de bevindingen anoniem naar de servers van Apple gestuurd. De Genius-functie is echter niet alleen bedoeld om de muziekverkoop van Apple zelf te stimuleren, maar ook om vergeten muzieknummers uit uw eigen muziekcollectie opnieuw te ontdekken. Na het selecteren van een favoriet muzieknummer laat de Genius Sidebar zien welke andere nummers er goed bij passen. Een hieraan gerelateerde functie is de Genius Playlist, die afspeellijsten samenstelt op basis van overeenkomst.

Eerder lekte al uit dat Apple in iTunes 8 gebruik zou maken van nieuwe visualisaties met de naam Magnetosphere. Die visualisaties blijken inderdaad te zijn toegevoegd: tijdens het luisteren naar muziek ziet u vliegende en knipperende bollen, strepen en lampjes die de indruk wekken alsof u door het heelal zweeft.

Alleen voor Amerikanen interessant is de mogelijkheid om tv-shows in HD-kwaliteit te downloaden. De HD-uitzendingen zijn niet bedoeld om op de iPod te kijken, maar op het computerscherm of via een Apple TV op een gewone televisie.

Downloaden: iTunes 8

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: