abonneren

Italianen legaliseren 'per ongeluk' mp3-sharing

Een nieuwe copyrightwetgeving in Italiƫ heeft tot gevolg dat het uitwisselen van mp3's niet verboden is, zolang er geen winst gemaakt wordt. Muziek en foto's van 'verminderde kwaliteit' mogen nu namelijk voor wetenschappelijke en educatieve doeleinden verspreid worden.Hoewelhetmp3-formaat niet expliciet genoemd wordt, zijn experts van mening datde term 'verminderde kwaliteit'absoluut van toepassing is op het bekende muziekformaat, dat informatie weggooit om tot een kleinere bestandsgrootte te komen.
Aan de vereiste van een 'wetenschappelijk en educatief doeleind' zou ook makkelijk te voldoen zijn, wordt geclaimd.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat politici de bedoeling hadden mp3's te legaliseren. Hoe dan ook, de wetgeving is goedgekeurd door zowel de kamer als de senaat dus het is te laat om nog aanpassingen aan het huidige wetsvoorstel te doen.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord