abonneren

IT-beveiligingspioneer G DATA viert dertigjarig bestaan

ADV: G DATA bestaat dit jaar dertig jaar. Om dat te vieren, komt de Duitse IT-beveiliger met een speciale jubileumeditie van zijn pakket INTERNET SECURITY. De jubileumeditie biedt 1 jaar lang bescherming aan drie pc’s voor de speciale prijs van €30,-.

Dit artikel wordt je aangeboden door G DATA. De redactie van PCM was niet betrokken bij de totstandkoming ervan.

Het begin van G DATA en antivirussoftware
In 1985 bezoeken Kai Figge en Andreas Lüning samen de Hannover Messe. Beide zijn zij “gefascineerd” door de nieuwe Atari ST, die op die beurs voor het eerst wordt gepresenteerd. Vanaf het begin is de vraag naar deze computer en de bijbehorende software zeer gewild bij bedrijven. De heren besluiten de sprong te wagen en ontwikkelen zelf software voor deze computer, die zij onder de bedrijfsnaam G DATA op de markt brengen. Al snel blijkt dat er zich verschillende problemen voordoen bij de Atari: de eerste virussen verspreiden zich via de bootsector van diskettes. Er is op dat moment nog geen manier om de computer tegen dit soort schadelijke software te beschermen. Om die reden ontwikkelt Andreas Lüning in 1987 een programma dat diskettes op de aanwezigheid van virussen controleert. Daarmee is ’s werelds allereerste commerciële antivirus-oplossing geboren.

Dertig jaar ontwikkeling
In de drie decennia die op de oprichting van G DATA volgen, besluit het bedrijf zich uitsluitend op IT-beveiliging te richten en weet het de kwaliteit van zijn oplossingen continue te verbeteren. Het bedrijf groeit uit tot een onderneming met meer dan 400 werknemers wereldwijd. G DATA biedt tot op de dag van vandaag award-winnende bescherming tegen de steeds gevaarlijkere en talrijke malware die tegenwoordig niet meer via diskettes, maar voornamelijk via internet en USB-stick wordt verspreid. Er zijn inmiddels productportfolio’s voor ondernemingen en voor consumenten. En naast pc’s, beschermt G DATA ook mobiele apparaten. De software van G DATA is verkrijgbaar in meer dan 90 landen. Oprichters Kai Figge en Andreas Lüning staan, samen met nieuwkomer Walter Schumann, aan het roer van de tot multinational uitgegroeide tech-onderneming.

G DATA INTERNET SECURITY Jubileumeditie
G DATA INTERNET SECURITY beveiligt pc’s en persoonlijke gegevens op een betrouwbare manier – met de beste bescherming tegen virussen, keyloggers en Trojaanse paarden, inclusief een krachtige firewall en een proactieve exploitbeveiliging. Hiermee hebben internetgebruikers de beste bescherming tegen elk online gevaar – of zij nu aan het internetbankieren zijn of aan het surfen op internet. En met de geïntegreerde kinderbeveiliging kunnen zelfs jongere gebruikers goed worden beschermd tegen gevaren op het internet tijdens het surfen. De nieuwe module USB KEYBOARD GUARD beschermt pc’s tegen de gevaren van BadUSB. G DATA INTERNET SECURITY werd in december 2014 door de Consumentenbond uitgeroepen tot ‘Beste van de Test’. De Jubileumeditie biedt een jaar lang dezelfde winnende bescherming aan 3 pc’s en is verkrijgbaar via G DATA-dealers en de G DATA webshop voor €30,-, zolang de voorraad strekt.

Systeemeisen
Pc met Windows 8.x/8/7 met 1 GB RAM of meer (32 bit) of 2 GB of meer (64 bit); Windows Vista (SP2 of hoger, 32/64 bit) met 1 GB RAM of meer; Windows XP (SP3 of hoger, 32 bit) met 1 GB RAM of meer; optioneel: CD/DVD-ROM-speler

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: aanbieding, Antivirus, G Data, jubileumeditie, dertigjarig bestaan