abonneren

ISP's moeten voorlichten over veilige draadloze router

Telecomwaakhond OPTA gaat controleren of internetproviders goede voorlichting geven over draadloze routers. En dat is nodig: uit een recent onderzoek van de Consumentenbond blijkt namelijk dat bijna 50% van de draadloze routers niet of slecht beveiligd is.Hoewel consumenten zelf eindverantwoordelijk zijn voor de beveiliging van hun draadloze internet thuis, kunnen zij dit alleen wanneer zij goede voorlichting krijgen over de risico's en oplossingen. Aangezien veel draadloze routers geleverd zijn door de internetaanbieder hebben zij daarom een plicht ook goede voorlichting te geven.

De voorlichting over draadloze routers geldt zowel voor nieuwe routers die nu geleverd worden aan consumenten als voor routers die in het verleden geleverd zijn. Bij die laatste geldt bijvoorbeeld dat deze vaak niet beschikken over moderne veilige mogelijkheden (zoals WPA). De internetproviders moeten hun klanten hier op wijzen en aangeven hoe consumenten de router door een moderne en veilige variant kunnen vervangen.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord