abonneren

IsoHunt hoopt met Lite-versie sluiting te voorkomen

De populaire torrentzoekmachine IsoHunt hoopt in bedrijf te kunnen blijven door een speciale Lite-versie van de site te lanceren. De site is in Amerika door de MPAA aangeklaagd en veroordeeld voor auteursrechtinbreuk. IsoHunt gaat tegen deze veroordeling in hoger beroep.IsoHunt werd vorig jaar veroordeeld voor auteursrechtinbreuk in een rechtszaak die door de MPAA werd aangespannen.
Volgens de rechtbank was een volledige behandeling van de zaak niet nodig, omdat het teveel zou lijken op rechtszaken tegen Napster en Grokster. Wel heeft de rechtbank de mogelijkheid opengelaten om bij het hof van beroep de veroordeling terug te draaien. Dat is precies wat IsoHunt nu van plan is.

De MPAA wil dat IsoHunt zijn zoekresultaten filtert op basis van trefwoorden. Volgens IsoHunt is een goede implementatie van zo'n filter vrijwel onmogelijk en kan de lijst van trefwoorden leiden tot het blokkeren van legale content. IsoHunt ziet liever een Lite-versie van zijn site, die vrijwel hetzelfde werkt als Google maar alleen torrentbestanden oplepelt. Mocht de rechtbank IsoHunt Lite goedkeuren, dan krijgen Amerikaanse bezoekers deze site standaard voorgeschoteld.

Er hangt veel af van het besluit van de rechtbank. Mocht deze besluiten dat IsoHunt Lite de auteursrechten eveneens schendt, dan zijn ook de 'grote' zoekmachines als Google, Yahoo en Bing niet veilig meer.

Webwereld

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord