abonneren

Is Windows 7 geïnspireerd door MacOS?

Voer voor discussie: Een Microsoft-topman heeft tijdens een recente conferentie voor Microsoft-partners in London in een interview gezegd dat zijn bedrijf bij de ontwikkeling van Windows 7 een “look-and-feel van een Mac” wilden creĆ«ren.Simon Aldous, manager van Microsofts Partner Group vertelde tijdens een interview in het Engelse magazine PCR onder andere, dat het bedrijf bij de ontwikkeling van Windows 7 heeft proberen te luisteren naar wat klanten willen, in termen van een geliktere en veel intuïtievere gebruikersinterface.

"Een van de dingen die mensen vaak zeggen over de Apple Mac is dat het besturingssysteem fantastisch is, heel grafisch en makkelijk om mee te werken. Wat we hebben geprobeerd te doen in Windows 7 - zowel met de traditionele versie, als die voor het aanraakscherm - is het creëren van een grafische Mac look-and-feel."

Aldous stelt verder dat Microsoft in Windows 7 aanzienlijke verbeteringen heeft aangebracht in de grafische gebruikersinterface, maar dat het is gebaseerd op de zeer stabiele Vista-technologie, die naar zijn zeggen veel stabieler is dan die van bijvoorbeeld het huidige Mac-platform.

Allemaal koren op de molen van "betrokken" voor- en tegenstanders van beide besturingssystemen. Het interview genereerde in korte tijd een stroom aan reacties. De bedrijven zelf kunnen er ook een handje van, zie de commercial die Apple bij het uitbrengen van Windows 7 uitgaf.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie