abonneren

Is Gazelle de opvolger van IE8?

Internet Explorer was altijd een belangrijk product voor Microsoft. Maar nu gaan er geruchten dat Microsoft mogelijk stopt met de ontwikkeling van de browser en een geheel nieuwe browser wil ontwikkelen.De geruchten worden gevoed door een document dat Microsofts Research-afdeling recentelijk publiceerde. Het document beschrijft onder andere het prototype van een nieuwe webbrowser speciaal ontwikkeld om nieuwe concepten op het gebied van gebruikersauthenticatie mee te testen.

Sommige analisten denken dat Microsoft mogelijk aan een geheel nieuwe architectuur werkt voor Internet Explorer, of misschien wel geheel met de browser wil stoppen en een nieuwe, veiligere browser wil ontwikkelen. Microsofts Research-afdeling heeft zelfs al de codenaam voor de nieuwe browser bekendgemaakt; Gazelle.

Microsoft wil officieel niks bekendmaken over wat zijn toekomstplannen zijn met Internet Explorer, en dus ook niet zeggen of IE8 de laatste versie is van de browser. In het document staat dat Gazelle gebaseerd is op versie 7 van Internet Explorer. Microsoft is van mening dat IE7 een goede basis vormt voor een nieuwe, en veiligere browser. Voor Gazelle wil Microsoft in ieder geval de html parser, renderer en Javascript-engine van IE7 overnemen.


Bron: research.microsoft.com/pubs/79655/gazelle.pdf

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord