abonneren

Is Apple's iTunes-winkel echt de grootste?

Volgens Apple is zijn iTunes-muziekwinkel de grootste muziekwinkel in de VS. Nu zegt Apple over zijn online winkel dat het de grootste filmwinkel ter wereld is. Maar hoe betrouwbaar zijn Apple's claims?Op drie april schrijft Apple in een persbericht dat iTunes de Amerikaanse supermarktketen Wal-Mart is voorbijgestreefd als grootste muziekverkoper in de VS. Apple baseert zich op gegevens uit het MusicWatch-onderzoek van de NPD Group. Volgens het persbericht heeft Applevia iTunes vier miljard muzieknummers in vijf jaar tijd verkocht.
Klanten kunnen in iTunes kiezen uit zes miljoen muzieknummers.

Afgelopen vrijdag stuurde Apple opnieuw een persbericht rond. In dit persbericht staat dat iTunes op basis van het onderzoek van de NPD Group wederom de grootste muziekwinkel in de VS is. In dit persbericht staat echter dat Apple via iTunes vijf miljard muzieknummers in vijf jaar heeft verkocht. Een onverklaarbare stijging van een miljard muzieknummers. En plotseling heeft iTunes een assortiment van acht miljoen muzieknummers. Apple claimt in het persbericht ook dat iTunes-gebruikers meer dan 50.000 films per dag kopen.

Indien de gegevens in dit laatste persbericht kloppen dan heeft Apple een miljard muzieknummers in 75 dagen verkocht, oftewel gemiddeld 16 miljoen muzieknummer per dag. De vraag is of we de gegevens kunnen vertrouwen. Eerder claimde Apple dat het vijf miljoen muzieknummers in zijn catalogus had. Eind april was dit aantal wonderbaarlijk opgelopen tot 10 miljoen muzieknummers en nu bestaat het assortiment uit acht miljoen nummers.

Apple was niet bereikbaar voor een reactie. Mogelijk heeft de Apple-medewerker die de persberichten schrijft last van dyscalculi.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie