abonneren

iRex, producent iLiad in de problemen

Het bedrijf iRex, de Nederlandse producent van e-readers, heeft uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf is in de problemen gekomen als gevolg van de tegenvallende verkoop in Amerika en de toegenomen concurrentie.iRex Technologies is een afsplitsing van Philips en was in 2006 de eerste producent die e-readers met electronische inkt (e-ink) schermen op de markt bracht.
De iLiad e-reader was één van eerste commercieel verkrijgbare apparaten waarop ebooks konden worden gelezen en aantekeningen worden gemaakt. Daarna zijn er diverse nieuwere type uitgekomen, waaronder een grotere 10-inch versie. Door vertraging bij de introductie van de DR800, een 8-inch e-reader die vooral voor de Amerikaanse markt bestemd was, heeft iRex de belangrijke kerstperiode misgelopen. Hierdoor bleven de verkopen achter op de verwachtingen.

In Nederland is de iLiad bekend doordat deze samen met een abonnement op de NRC werd aangeboden. Ondertussen is de concurrentie met andere e-reader-producenten als Amazon, Sony aanzienlijk toegenomen.

Via: Ereaders.nl

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: