abonneren

iPod touch met camera en 11,6-inch MacBook Air

Apple zal in augustus of september een iPod touch met een 3-megapixel camera introduceren. Deze kan fotograferen, filmen en via videobellen via FaceTime.
De MacBook Air wordt kleiner en dunner; het 13,3-inch scherm wordt vervangen door een 11,6-inch scherm.

Bovenstaande beweringen zijn niet meer dan geruchten, maar DigiTimes is ervan overtuigd dat Apple forse veranderingen aan deze twee producten gaat doorvoeren.

Op dit moment heeft Apple maar liefst drie notebooks met een 13,3-inch scherm in zijn productgamma; door de MacBook Air kleiner en lichter te maken, zou Apple het product beter kunnen onderscheiden van de andere MacBook-modellen. De MacBook Air vormt dan een brug tussen de iPad (met 9,7-inch scherm, zonder toetsenbord) en MacBook 13,3". Als processor zou gekozen worden voor een ultra-low voltage Core i-cpu van Intel.

De iPod touch zou geschikt gemaakt worden voor Apple's FaceTime, waarmee videobellen via wifi mogelijk is. Onmisbaar element is een camerasensor. De huidige 5-megapixel sensor van de iPhone 4 zou te groot zijn voor de behuizing van de iPod touch, maar Apple zou nog een forse voorraad 3-megapixel sensors hebben liggen. Deze kennen we al van de iPhone 3GS. De iPod touch kan straks ook foto's en videoclips schieten.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie