iPod Touch en iPod Nano krijgen camera

De volgende generatie iPod Touch en iPod Nano krijgen een camera aan boord. Dat valt vooral af te leiden van Chinese hoesjes die al opgedoken zijn voor deze producten. De nieuwe iPod-lijn wordt traditiegetrouw in september geïntroduceerd.De nieuwe iPod-cases zijn in China alte koop. Omdat er eengroot aantal verschillende leverancier met dezelfde hoesjes op de proppen komen, lijkt de aanwezigheid van een camera in de iPod Touch en iPod Nano toch wel onomstotelijk vast te staan.

Dat er een camera in de iPod Touch komt, wekt eigenlijk weinig verbazing -- het is eerder vreemd dat Apple hier niet eerder aan gedacht heeft. De iPod Touch zal vermoedelijk ook kunnen filmen en wordt zo een grote concurrent voor mini-camcordertjes zoals de Flip. De camera bevindt zich overigens niet op dezelfde plek als bij de iPhone, maar is middenboven in plaats van linksboven geplaatst. 

De Nano krijgt een breder scherm en eveneens een camera, als is het maar de vraag of de hardware sterk genoeg is om ook videoopnames mogelijk te maken.

Op het internet zijn de prijzen van de nieuwe iPods al gelekt, maar uiteraard moet u hier een grote slag om de arm houden. De prijzen zijn als volgt:
 * iPod Touch 64 GB: $400
 * iPod Touch 32 GB: $300
 * iPod Touch 16 GB: $230
 * iPod Nano 32 GB: $200
 * iPod Nano 16 GB: $150

Interessant is dat de iPod Classic helemaal verdwenen lijkt te zijn; al eerder werd duidelijk dat de verkopen van de Classic enorm terugliepen. Maakt Apple een einde aan de Classic-lijn, of blijft de huidige 120 GB Classic gewoon voortbestaan zonder upgrade? In september wordt het allemaal duidelijk.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: