abonneren

iPod Touch als gameconsole?

De Appstore zit werkelijk tjokvol games en gamen op de iPhone, iPad of iPod Touch is dan ook een favoriete bezigheid geworden van vele Apple-gebruikers. Zelf ben ik alweer een tijdje de trotse eigenaar van een iPhone 3G en ik heb zeker zo’n 30 games op deze ‘telefoon’ staan.
Maar de oplettende lezer weet net zo goed als ik dat de iPhone 3G eigenlijk wel zijn beste tijd gehad heeft en dat een upgrade dus noodzakelijk is. Helaas laat mijn abonnement nog geen overstap toe dus moet ik het nog even met deze iPhone uit het jaar kruik doen.
 
Echter voor de binnenkort te verschijnen iPhone & More App  Bible moest ik aan de slag voor diverse gamereviews en hiervoor had ik toch echt een nieuwer apparaat nodig. Collega Xander Hoose wist een vierde generatie leen iPod Touch voor mij te regelen zodat ik de nieuwste Appstore games kon spelen zonder haperingen. Grappig genoeg wordt de nieuwe iPod Touch ook meer als gameconsole en concurrent voor de Nintendo DS en PSP gezien dan dat het als een MP3 speler gezien wordt. Nu heb ik zelf uitgebreid ervaring opgedaan met de iPod Touch als ‘gamingconsole’ en ik kan je vertellen dat ik het alles behalve een fatsoenlijke gameconsole vind.
 
Het is overduidelijk dat Apple bij het ontwerp van de nieuwste iPod Touch totaal niet heeft stilgestaan bij de spelende Appelaar. Het apparaatje is veel en veel te dun. Dun is design-technisch weliswaar mooi, maar het gamet van geen kanten. Het is te licht en als je een beetje grote handen hebt, dan verkrampen je duimen als snel en zie je de helft van je scherm niet. Daarnaast is de accu na twee uurtjes fanatiek gamen compleet leeggezogen. Ik wist dan ook niet hoe snel ik weer terug moest naar mijn verouderde iPhone. Dan maar haperingen en stotteringen, maar wel een fatsoenlijke dikte en gewicht in mijn handen!
 
De iPhone 4 is gelukkig dik en groot genoeg om ook fatsoenlijk op te gamen, dus de geplande upgrade is zeker niet van de baan, maar Apple moet wel goed gaan nadenken over het design van de iPhone 5. Als ze deze nog kleiner en dunner maken, dan is deze niet meer fijn te gebruiken als handheld gaming console en zal Apple op dat gebied wellicht terrein verliezen. Wat de iPod Touch betreft: dit apparaat is nu al totaal niet serieus te nemen als gamingconsole, wat de marketingbonzen ook roepen. Mijn advies voor Apple: als je de iPod Touch 5 wil profileren als handheld, dan maak je hem iets groter en veel dikker. Doe dat bij voorkeur met behulp van een veel dikkere accu en je hebt gelijk een fatsoenlijke batterijduur te pakken.
 
Gerard Sombroek - Redacteur PCM
 
 
 
 
 
 

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Opinie, Algemeen

Tags: